Om Oss

Vi vill skapa inredning med målet att alla ska trivas på den plats som betyder mest, sitt hem.

Vi på Svenssons i Lammhult tror att kreativitet och vackra miljöer kan ta dig väldigt långt. Med fokus på design och funktion har vi sedan 1898 försett svenska hem med möbler och inredning av högsta kvalitet.

Med vår nya inredningstjänst Studio Svenssons kan vi erbjuda ännu mer personlig service till våra kunder. Hos oss får du hjälp att inreda hemma tillsammans med av en av våra kunniga inredare och skapa det hem du alltid önskat dig. Boka tid för en konsultation i butik eller bjud hem en inredare så hjälper vi dig att förverkliga dina inredningsdrömmar. Bor du långt i från någon av våra butiker finns Studio Distans. Vi hjälper dig med inredningsförslag oavsett var du bor. Tillsammans skapar vi hem.

Vår filosofi

Inredning handlar om känsla, men också om så mycket mer.

Det handlar om att ha gedigen kunskap om möbler och kunskap om vad som gör en viss placering till estetiskt vilsam för ögat. Det är de små detaljerna som ofta avgör helheten och där känner sig många vilsna. När du kommer till oss så kan du vila tryggt i att det är en kunnig och utbildad inredare med många års erfarenhet som dagligen jobbar med möbler och funktionalitet i hemmet.

Våra inredare är vana vid att jobba med olika typer av stilar och hem – vare sig det är en villa, en funkislägenhet eller en sekelskiftesvåning. Som inredare är det viktigt att vara lyhörd inför önskemål och se till hemmets potential. Utifrån det kan en vision ta form med fokus på att du ska trivas. Inredning är inte alltid helt lätt men våra inredare gör det mycket enklare.

Daniela

Daniela fick sitt stora intresse för inredning redan som barn. Sedan dess har hon studerat inredning vid universitetet i Växjö, jobbat som inredare både mot privata- och företagskunder och dessutom stylat en rad hem. Inspirationen hittar Daniela i olika material och dess strukturer, arkitektur och från resor. “Det viktigaste i ett hem anser jag är belysningen, den kan påverka ditt humör och hur du uppfattar både färger och material”.

Annika

Annika är utbildad inredare och har tidigare jobbat med att styla bostäder inför försäljning. Hennes styrka ligger i att förvandla kundens behov till funktionella och snygga lösningar och hon knyter gärna ihop den röda tråden med vackra textilier. ”I kärleken till inredning följer också en stor passion att få skapa hem med det där lilla extra och som får hemmet att sticka ut bland alla andra”.

Tova

Tova är utbildad inrednings- och butikskommunikatör vid Linnéuniversitetet i Växjö. Hon brinner för hållbar formgivning och att hitta den bästa personliga inredningslösningen för varje kund. “Jag gillar utmaningen i att skapa ett hem med utgångspunkt från kundens befintliga möbler och addera en mix av designklassiker och nya trender”.

Anna

Anna är utbildad Visual Merchandiser och har arbetat länge inom möbelbranschen, däribland som inredningsstylist. Hon tycker om att arbeta med olika personliga hem och strävar efter att få en röd tråd. Att man skall trivas hemma och kunna hitta lugn och ro är lika viktigt som att det praktiska faktiskt skall fungera. Sist men inte minst älskar hon att göra det fint.

Annette

Annettes stora intresse för inredning tog henne till London där hon utbildade sig till inredningsarkitekt. Efter nio år i London där hon arbetade med inredning och exklusiva möbler flyttade hon hem till Stockholm. Annette inreder stilfulla interiörer där hon lyckas få in de personliga detaljerna samt få den känslan kunden vill nå. Hon är van vid att hitta och arbeta med kundernas olika stilar. Annette brinner för flera olika sorters inredningsuppdrag, allt från bostäder, kontor till hotell och restaurang.

Ida

Ida är utbildad visual merchandiser och har tidigare arbetat för inredningsmagasinet Sköna Hem. Hon är van att jobba i alla olika stilar och inspirerar gärna kunderna till att våga tänka utanför boxen. Feng shui-tänket finns alltid i bakhuvudet, att trivas hemma är viktig då det är en plats att hämta ny energi.

Katarina

Katarina är utbildad inredare och har arbetat i företaget i åtta år. Hon har jobbat mycket med att hjälpa kunder med olika inredningsförslag och att hitta nya lösningar för olika funktioner i ett hem. Hennes intresse för formgivning har gjort att hon också läst kurser i Bostadens utformning och Svensk Designhistoria.

Malin

Malin är utbildad produktformgivare vid Konstfack och driver sin egen designstudio – Studio Malin Lundmark. Hennes skapande kännetecknas ofta av ett poetiskt och lekfullt förhållningssätt där vardagen blir en inspirationskälla. Hon har arbetat på Svenssons sedan starten i Sickla och ett flertal produkter signerade Malin finns att köpa i Svenssons i Lammhults butiker.

Josefine

Josefine har lång erfarenhet inom branschen och har arbetat på Svenssons sedan öppningen av butiken i Göteborg för 14 år sedan. Hon fokuserar på att alltid hitta den bästa individuella lösningen för kunderna, som ofta har varierande behov. Hon räds inte utmaningar och gillar att inreda personligt och att blanda in det oväntade.

Lovisa

Lovisas brinnande intresse för möbler, design och inredning tog henne till Danmarks Designskola där hon studerade möbel- inredningsdesign. Numera arbetar hon både på Svenssons och som produktdesigner. Hon har ett förflutet som målerikonservator och har arbetat med konst i slott och kyrkor. Hon älskar färg och form och vill inspirera kunder att tänka nytt.

Jessica

Jessica är utbildad produktdesigner och har arbetat med heminredning i många år. Hon värdesätter det personliga i varje hem, och tycker om att arbeta i olika stilar. Med sin bakgrund som designer brinner Jessica extra mycket för att skapa harmoni i materialmöten och färgkomposition.

Elin

Elin är utbildad scenograf inom film och teater. Som sceograf har hon lärt sig att trolla med färg, form och ljussättningar för att skapa den rätta känslan i rummet. Elin brinner för att knyta samman kunders tidigare möbler med nya för att skapa den bästa harmonin, funktionen och stilkänslan. Hon har bott i Italien några år och brinner därför lite extra för italienska designklassiker.

 

Våra tjänster

Nivå 1

Möbel

Hjälp med en möbel

Nivå 2

Rum

Hjälp med ett rum

Nivå 3

Bostad

Hjälp med flera rum

Nivå 4

Bostad+

Hjälp för det större hemmet